ARA

Karidesli Peynirli Sandöviç (4 Kiþilik)

Karidesli Peynirli Sandöviç (4 Kiþilik) Dondurulmuþ karidesi oda sýcaklýðýnda çözüp, irice doðrayýn. Ýki çorba kaþýðý zeytinyaðýnda, 2-3 dakika kadar sýk sýk karýþtýrarak karidesleri sote etin.


Malzemeler:

2 yumurta
8 dilim tost ekmeði
100 gr dondurulmuþ karides
200 gr mozzarella (veya peyniri)
2 çorba kaþýðý kýyýlmýþ taze soðan
1 çorba kaþýðýndan biraz fazla tereyaðý (veya margarin)
6 çorba kaþýðý zeytinyaðý
Süt
Karabiber, tuz

Hazýrlanýþý:

Dondurulmuþ karidesi oda sýcaklýðýnda çözüp, irice doðrayýn. Ýki çorba kaþýðý zeytinyaðýnda, 2-3 dakika kadar sýk sýk karýþtýrarak karidesleri sote etin. Taze soðan ve zar þeklinde kesilmiþ mozzarella ya da dil peyniriyle karýþtýrýn.

Tost ekmeði dilimlerinin kabuklarýný býçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatýrýp yumuþamaya býrakýn. Tost ekmeklerinin yarýsýnýn üstüne karidesli ve peynirli karýþýmý sürün.

Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatýp iyice sýkýþtýrýn. Yumurtalarý iyice çýrpýn, biraz tuz ve karabiber ilave edin. Sandöviçleri yumurtaya bulayýn.

Teflon bir tavadaki dört çorba kaþýðý zeytinyaðý ve 20 gr tereyaðý veya margarinde, her iki yüzünüde kýzartýn. Sandöviçlerin fazla yaðýný kaðýt havluyla aldýktan sonra, sýcak bir servis tabaðýnda servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen