ARA

Makarna Dedikodu

Makarna Dedikodu Önce talyatelle makarnayý 8-10 su bardaðý tuzlu suyla 9-12 dakika kadar haþlayýp, süzelim. Þimdi süzülen makarnanýn üzerine hazýrladýðýmýz sosu aktarýp, karýþtýralým.


Malzemeler:

1 paket Talyatelle makarna
Üzeri için:
12-15 dilim mozarella peyniri

Hazýrlanýþý:

Önce talyatelle makarnayý 8-10 su bardaðý tuzlu suyla 9-12 dakika kadar haþlayýp, süzelim. Þimdi süzülen makarnanýn üzerine hazýrladýðýmýz sosu aktarýp, karýþtýralým. Artýk son aþamaya geldik.

Kenarlarý yüksek orta boy bir fýrýn kabýnýn içine soslu makarnayý boþaltalým. Üzerine ince dilimlenmiþ mozarelle peynirlerini dizip, 175 dereceye ayarlý fýrýna koyalým.

Yaklaþýk 10-15 dakika içinde peynir kenarlarýndan hafifçe kahverengileþmeye baþlayacaktýr. Hemen fýrýndan alalým ve servise sunalým.

Sosun Tarifi:
Bir taraftan bir tavaya yaðý koyup, kýzýnca içine çok ince kýyýlmýþ sarýmsaklarý atalým ve 1 dakika kadar kavurup, sarýmsaðýn kokusunun yaða karýþmasýna izin verelim. Sonra rendelenmiþ domatesle beraber taze ya da kuru fesleðeni ekleyip, 4-5 dakika hep beraber piþirelim. Tuz ve karabiberini de ekleyip sosun altýný kapatalým.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen