ARA

Bebek Þekerini Kendiniz Hazýrlayýn

Bebek Þekerini Kendiniz Hazýrlayýn Birbirinden sevimli, þeker mi þeker minik kurabiyeleri kendi istediðinize göre siz de hazýrlayabilir, baby showerýnýzda daðýtabilirsiniz.


Ýster kalpli, ister yýldýz, isterseniz harften oluþturacaðýnýz ve istediðiniz renkleri kullanabileceðiniz bu kurabiyeleri çok kolay ve hýzlý bir þekilde hazýrlayabilirsiniz. Birbirinden sevimli bu kurabiyeleri hazýrlamakta bir o kadar eðlenceli...

Malzemeler:

2 yumurta
1 paket oda sýcaklýðýnda margarin ya da 250 gr tereyað
2 çay bardaðý niþasta
2 su bardaðý pudra þekeri
2 çay kaþýðý kabartma tozu
1 silme tatlý kaþýðý tarçýn
1 limon kabuðu rendesi
Aldýðý kadar un
Süslemek için:
Renkli þeker hamurlarý
Bal
Su

Hazýrlanýþý:

Kurabiyeler için tüm malzemelerimizi iyice yoðuruyoruz. Ele yapýþamayacak çok da sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yarým saat kadar dinlendiriyoruz. 1 cm kalýnlýðýnda hamuru açýp kalýplarýmýzla kesiyoruz. 180 C’lik önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda 15 dakika kadar kurabiyeler pembeleþene kadar piþiriyoruz. Kurabiyeleri fýrýndan çýkarýp soðumalarýný bekliyoruz.

Þeker hamurlarýmýzý kullanacaðýmýz kadar alýp elimizde iyice yoðuruyoruz. Tezgaha çok hafif niþasta serpip merdaneyle ya da þeker hamuru için kullanýlan özel merdanelerle ince olacak þekilde açýyoruz. Bir fýrça yardýmýyla kurabiyelere çok az bal sürüyoruz. Fazla sürersek þeker hamurunu yapýþtýrdýðýmýzda bal dýþarý akabilir.

Artýk süsleme sizin zevkinize kalmýþ... Þeker hamurunu kurabiyeye yapýþtýrmak için bal, þeker hamurunu þeker hamuruna yapýþtýrmak için su kullanýyoruz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen