ARA

Diyet Lazanya

Diyet Lazanya Soðaný ince doðrayýp, sarýmsaklarý iyice dövün. Kýymayý bir tencerede kavurun. Eðer yaðý fazlaysa süzün veya havlu kaðýtla fazlasýný alýn.


Malzemeler:

350 gr yaðsýz kýyma
2 soðan, 3 diþ sarýmsak
1 tablet et suyu
1,5 su bardaðý sýcak su
1 tatlý kaþýðý kekik
1 tatlý kaþýðý salça
4 domates
3 yemek kaþýðý mýsýr unu
1 paket lazanya
2 su bardaðý süt
100 gr kaþar peyniri
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Soðaný ince doðrayýp, sarýmsaklarý iyice dövün. Kýymayý bir tencerede kavurun. Eðer yaðý fazlaysa süzün veya havlu kaðýtla fazlasýný alýn. Soðan ve sarýmsaklarý ekleyerek 4 dakika arasýnda piþirin.

Et suyu tableti ve suyu karýþtýrýn. Kýymaya kekik, domates salçasý ve domatesleri ilave edin. Kapaðýný kapatarak 15 dakika kendi halinde piþmeye býrakýn. Daha sonra 1 çorba kaþýðý mýsýr ununu biraz soðuk suyla karýþtýrýp tencereye dökün.

3 dakika kadar ocaðýn üzerinde býrakýn. Fýrýn kabýna haþladýðýnýz lazanyalardan, tepsiyi kaplayacak þekilde dizin. Kýymalý sosun bir kýsmýný dökün. Tekrar bir sýra lazanya dizin ve kalan sosun hepsini dökün.

En üste son lazanyayý koyun. Kalan iki çorba kaþýðý mýsýr ununu biraz soðuk sütle karýþtýrýn ve ezin. Kalan sütü küçük bir tencereye alýn. Isýttýktan sonra mýsýr unlu karýþýma katýn ve sürekli karýþtýrýn. Sütü tekrar tencereye alýn. Kaynamaya baþlayana dek devamlý karýþtýrýn. 2 dakika piþirin.

Ýçine rendelenmiþ peynirleri ekleyip tuz ve karabiber ile tadlandýrýn. Tekrar karýþtýrýp ocaktan indirin. Sosu lazanyanýn üstüne döküp orta derece ýsýda 30 dakika piþirin. Üzeri piþip, hafif sararýnca fýrýndan çýkarýn. Üzerine kýyýlmýþ maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen