ARA

Abracadabra – Arnavutköy

Abracadabra – Arnavutköy Abracadabra konsepti, dekorasyonu, yemek sanatý, deneysel tatlarý ve keyifli ortamýyla Arnavutköy'ün en popüler mekaný oldu bile.


Abracadabra, dünya tatlarý ve kaybolan tatlarýmýzý çalýþan Dilara Erbay’ýn geleneksel ve deneysel mutfak konsepti. Bu mutfak anlayýþý, Anadolu’nun dört bir tarafýndan ve köy pazarlarýndan toplanan çok zengin bir yelpazedeki katkýsýz malzemelerden lezzetini alýyor. Malzemenin taze ve mevsimlik olmasý, Abracadabra’nýn mutfak anlayýþýnýn temellerini oluþturuyor. Geleneksel yemek coðrafyasý Anadolu’dan Ortadoðu’ya uzanýyor.

Hormonsuz, katkýsýz yiyeceklerle oyunlar oynamak. En taze malzemeleri, yerinden toplamak. Mevsimlerin izinden gitmek, konserve, sera ürünü kullanmamak. Saðlýklý yemek içmek
Yeni tatlar keþfetmek. Unutulmuþ tatlarý, yerel mutfaklarý araþtýrmak. Deneysel, yenilikçi arayýþlar içinde olmak

Abracadabra’da pazartesi hariç her gün köy pazarlarýnýn en tazeleri piþiyor. Ýþlemden geçmiþ ve katký maddesi bulunan malzemeler kullanýlmýyor, doðal mutfaktaki hassasiyetleri onlarý endüstriyel mutfaklardan ayýrýyor. Abracadabra’da, öðlen yemekleri pratik, doðal ve ekonomik, akþam a la carte mönüsü, aþçýlarýn sanatsal, besinsel, mevsimsel, gastronomik duygularýyla hazýrlanmýþ.

Mutfak açýk mutfak: Becerikli misafirler isterlerse yemek piþirebiliyor. Dört kattan oluþan mekanýn giriþ katý bar, akýllý ve hýzlý atýþtýrma yeri olarak konumlanmýþ. Ýkinci kat açýk mutfak. Burada þeflerle bir arada lezzetli bir deneyim yaþamak mümkün. Orta kat ise yemek salonu. Dördüncü kat bir ev sýcaklýðý içinde kurgulanmýþ. Bu katta yer alan kütüphanede yemek kitaplarý ve dergileri karýþtýrýlarak bir ev ortamý yaratýlmýþ. Balkona geçildiðinde ise müthiþ bir boðaz manzarasýnýn eþliðinde yeme içme çok keyifli bir hal alýyor.

Abracadabra sadece bir restaurant ve cafe olmanýn ötesinde sanat ve tasarýmla iç içe geçerek food-art konseptine öncülük ediyor. Yeme içme kültürünün her türlü yaratýcý disiplinle buluþtuðu food-art’ýn ilk örnekleri olarak Ukraynalý sanatçý, ressam Lesya Demchenko’nun food-art resim sergisi ve tasarýmcý/sanatçý Dilara Akay’ýn yine food-art bir tasarýmý yer alýyor. Fotoðrafçý, tasarýmcý ve her türden yaratýcý disiplinden sanatçýlarý “yeme-içme” etrafýnda toplayacak Abracadabra boðaz manzaralý açýk mutfaðýyla da bir performans alaný olarak iþlevi görecek.

Abracadabra
Adres: Arnavutköy Cad. No: 50/1 (Arnavutköy iskelesi karþýsý)
Tel: 0212 263 6376

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen