ARA

Mantar Turþusu

Mantar Turþusu Mantarlarý kâðýt mutfak havlusuyla iyice silerek topraklarýný temizleyip, keskin bir býçakla ince ince soyun ve bir kenara býrakýn.


Malzemeler:

500 g mantar
2 - 1/2 su bardaðý sirke
2 kurutulmuþ arnavutbiberi
2 küçük hint cevizi
1 defneyapraðý
1 kekik dalý
1 küçük soðan (ince dilimlenmiþ)
1/4 tatlý kaþýðý tuz
6 tane karabiber

Hazýrlanýþý:

Mantarlarý kâðýt mutfak havlusuyla iyice silerek topraklarýný temizleyip, keskin bir býçakla ince ince soyun ve bir kenara býrakýn. Kalan bütün malzemeyi ateþe dayanýklý büyük bir cam kaseye koyup, kâseyi fýrýna vererek, ýsýtýlmýþ fýrýnda sirke kaynamaya baþlayýncaya kadar (7 - 8 dakika) bekletin. Sirke kaynamaya baþlayýnca mantarlarý ekleyip, 100 ýsýtýlmýþ fýrýnda yumuþamaya yüz tutuncaya kadar (4 dakika) piþirin (her dakikada bir, kâseyi fýrýndan alýp, mantarlarý altüst edin).

Kâseyi fýrýndan alýp, içindeki malzemeyi bir tencere üstüne yerleþtirilmiþ süzgeçte süzerek, bir kavanoza doldurun. Tencereye süzdüðünüz sirkeyi üstlerine boþaltýp, en üstüne yuvarlak bir alüminyum folyo parçasý yerleþtirerek, kavanozun kapaðýný sýkýca kapatýn. Kavanozu serin, nemli olmayan ve iyi havalanan bir dolapta en az 2 gün beklettikten sonra, servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen