ARA

Karpuz Turþusu

Karpuz Turþusu Karpuz ile hazýrlayabileceðiniz son derece orijinal bir tarif karpuz turþusu. Bunun için yapmanýz gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayýrmak.


Malzemeler:

Orta büyüklükte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Þeker
Karanfil ve çubuk tarçýn

Hazýrlanýþý:

Karpuz ile hazýrlayabileceðiniz son derece orijinal bir tarif karpuz turþusu. Bunun için yapmanýz gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayýrmak. 5 santimetre uzunluðunda ve 2 5 santimetre geniþliðinde doðradýðýnýz kabuklarý 5 dakika kadar haþladýktan sonra soðuk suya tutun. Ardýndan 1 5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabuklarý içine atýn.

Altý saat bekletin suyu süzüp ayný iþlemi iki sefer daha tekrarlayýn. Son defasýnda kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin. Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi 400 gram þeker 250 ml su 2 kaþýk karanfil ve bir çubuk tarçýn koyup kaynatýn. Kaynayýnca kabuklarý ekleyip 40 dakika kadar piþirin. Kavanozlarý bu karýþýmla doldurun soðuduktan sonra sýkýca kapatýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen