ARA

Diyette Neden Tavuk ve Hindi Eti?

Diyette Neden Tavuk ve Hindi Eti? Dikkat!




•     Protein tüketiminde yaðsýz ürünler tercih edilmeli. Çünkü yaðlar besinlerin içinde en fazla kaloriye sahip olanýdýr. Tavuk ve hindi etinin yað oraný düþüktür, etin derisi ayrýlýp, göðüs kýsmý tercih edildiðinde yað oraný daha da azalacaktýr.
•     Tavuk ve hindi etinin doymuþ yað ve kolesterol içeriði de daha azdýr.
•     Sodyum içeriðinin çok düþük olmasý, tavuk ve hindi etini düþük sodyumlu diyetlere son derece uygun bir besin kaynaðý durumuna getirir.
•     Tavuk ve hindi eti vitamin B2 (riboflavin), niasin, vitamin B6ve vitamin B12bakýmýndanda zengin besinler arasýndadýr.
•     Tavuk ve hindi etinin sindirilebilirliði yüzde 91 ile 100 oranlarý arasýndadýr. Bu nedenle tavuk ve hindi etinin proteini iyi kaliteli protein kaynaðý olarak deðerlendirilmektedir
•     Tavuk ve hindi göðüs etinde yað oraný yüzde 0.8 civarýndadýr. Üstelik tavuk etinin genel olarak doymuþ ve doymamýþ yað oranlarý birbirine yakýndýr. Tavuk eti tüketildiði zaman hem yaðý düþük hem de iyi yaðlar açýsýndan daha zengin beslenilir. 100 gram derisiz tavuk but eti tüketildiðinde 4 gramdan az yað alýnmýþ olur.
•     Kýyma olarak tavuk veya hindi kýymasý kullanmak günlük yað ve dolayýsýyla da kalori alýmýný düþürecektir. Kýrmýzý etten yapýlan kýymada yað oraný yüzde 25’ler civarýndayken tavuk ve hindi eti kýymasýnda bu oran çok daha düþüktür.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen