ARA

Peynir Tüketirken Bilmeniz Gereken 10 Önemli Konu

Peynir Tüketirken Bilmeniz Gereken 10 Önemli Konu Saðlýðýmýz için temel besinlerimizden biri olan sofralarýmýzýn baþ tacý peyniri tüketirken nelere dikkat etmeniz gerektiðini biliyor musunuz?


1-Lor peyniri ye, baðýþýklýk sistemini güçlendir
Ýçerdiði serum protein ile baðýþýklýk sistemini güçlendiren lor peyniri, özellikle baðýþýklýk sistemi zayýf kiþiler, sporcular ve diyet yapanlar için ideal. Az tuzlu tam yaðlý bu deðerli peyniri farklý tariflerle her öðünde tüketerek faydalanmak mümkün.

2-Yumurta alerjisi olanlara protein zengini lor
Özellikle yumurta alerjisi olan kiþiler protein ihtiyacýný lor peynirinden karþýlayabilir. Zengin protein kaynaðý Lor peynirini çeþitli baharatlar ve sebzelerle çeþitlendirerek, yumurta yerine de tüketebilirsiniz.

3-Bebeklere az tuzlu Sürmeli peynir verebilirsiniz
Katý gýdaya geçmiþ bebekler için hazýrlanan tüm mamalarý besin deðeri açýsýndan zenginleþtirmek için kullanýlabilecek en ideal peynir, az tuzlu, lezzetli, yumuþak yapýlý Sürmeli peynirdir. Sürmeli peynirin lezzetini korumasý için kendi salamura suyunda saklanmasý gerektiðini unutmayýn.

4-Çocuklara abur-cubur yerine atýþtýrmalýk peynir verin
Çocuðunuza peynir yeme alýþkanlýðýný Burgu, Topi gibi atýþtýrmalýk peynirlerle kazandýrabilirsiniz. Ancak Burgu, Topi gibi peynirler, paketleri açýldýktan sonra kendi salamura suyunda muhafaza edilmelidir. Çocuðunuz Topi peynirli mini pizzalara, cheescake ya da renkli peynir tabaklarýna karþý koyamayacaktýr.

5-Kýzartma peynirlerini suda beklettikten sonra kýzartýn
Hellim gibi kýzartma peynirlerinin tuzundan arýndýrýlmasý ve gerçek tadýnýn açýða çýkmasý için 15 dakika ýlýk suda bekletilip kýzartýlmasý ve sýcak servis edilmesi gerekir.

6-Beyaz peynirin daðýlmamasý için býçaðý ýslatýn
Beyaz peynirinizi tadýný kaybetmemesi için kendi salamura suyunda saklayýn. Suyu azalýrsa içme suyu ekleyebilirsiniz. Düzgün kesilmesi için de kesmeden önce býçaðý soðuk suya batýrarak ýslatýn.

8-Kaþar peynirini streç filme sarmayýn
Kaþar peynirinizi streç filme sararak saklýyorsanýz vazgeçin. Çünkü peynir ile streç film arasýnda oluþacak hava boþluðu nemi arttýracaðý için peynirinizi küflendirebilir. Kaþar peynirini rutubetten uzak ortamda buzdolabýnda saklayýn.

9- Peynirinizi dilimlere ayýrmadan bütün olarak saklayýn
Peynirinizi hemen tüketmeyecekseniz dilimlere ayýrmadan saklayýn. Böylece dýþ ortamla temasýný en aza indirebilirsiniz. Ayrýca satýn alýrken, ambalajýnýn bozuk olmamasýna dikkat edin. Son tüketim tarihi yakýn olan peynirleri hemen tüketemeyecekseniz satýn almayýn.

10-Diyetlerde mutlaka peynir ama tuz oranýna dikkat !
Diyet listelerinde peynir ile saðlýklý kilo kontrolünü saðlayabilirsiniz ancak tuz oranýný dikkate almayý unutmayýn. Az tuzlu Burgu, Topi, Sürmeli ve Lor özellikle diyet listelerinde tercih edilebilir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen