ARA

‘Neden Tavuk Ve Hindi Eti Yemeliyim’ Diyenler Ýçin 10 Neden

‘Neden Tavuk Ve Hindi Eti Yemeliyim’ Diyenler Ýçin  10 Neden Tavuk ve hindi etini tüketmek için 10 neden...


1. Doðal anti-depressant
Hindi etine benzer olarak piliç etinde de triptofan adý verilen amino asid içeriði yüksektir. Koca bir kase tavuk suyuna çorbayý içtiðinizde rahatlamanýzý saðlayan bu maddedir. Depresif, huzursuz hissettiðinizde, içtiðiniz bu çorba, beyninizdeki serotonin seviyesini yükselterek moralinizi yüksek tutmanýzý, stresinizi azaltmanýzý ve rahat uyku uyumanýza yardýmcý olur.

2. Saðlýklý yaþamak için gerekli
Göðüs eti tüketerek, kalp hastalýðýna neden olan homositin isimli amino asidi baský altýna alabilir ve kontrollü seviyede kalmasýna yardýmcý olabilirsiniz.

3. Göz için faydalý
Piliç ve hindi eti, A vitamin grubundan gelen retinol, alfa ve beta karotenler ve lisopen zenginidir. Tüm bu maddeler, saðlýklý bir göze sahip olmanýz için gereklidir.

4. Zengin fosfor kaynaðý
Piliç ve hindi eti fosfor açýsýndan zengindir. fosfor, diþ ve kemikleri güçlendirdiði gibi böbrek, akciðer ve merkezi sinir sistemi fonksiyonunu destekleyen vücudumuz için çok gerekli bir mineraldir.

5. Bolca Selenyum
Piliç ve hindi etinde, metabolik performansý etkileyen gerekli bir mineral olan selenyum bolca bulunur. Bir baþka deðiþle; insan vücudundaki tiroid, hormon, metabolizma ve immün (baðýþýklýk) fonksiyonlarýný etkiler, düzgün çalýþmalarýný saðlar.

6. Metabolizmayý güçlendirir
Ýçeriðindeki B6 Vitamini (veya B vitamini kompleksi) enzimleri ve “metilasyon” olarak bilinen metabolik hücre tepkimelerini cesaretlendirir. Yani; piliç ve hindi eti tükettiðinizde kan damarlarýnýzýn saðlýklý kalmasýný, enerji seviyenizi yükseltmenizi ve metabolizmanýn kalori yakmasýný saðlar. Böylece kilonuzu ve hareket seviyenizi saðlýklý bir düzeyde tutabilirsiniz.

7. Zayýflamak için ideal
Yaðsýz et arýyorsanýz derisiz göðüs eti eþsiz bir diyet aracýdýr. Az yaðlý protein kaynaðý olan piliç ve hindi etindeki protein, kas geliþimini saðlar. Böylece vücudun saðlýklý geliþimini destekler ve kilo vermenize yardýmcý olur.

8. Niasin içeriði zengin
Birçok gýdada bulamayacaðýnýz ancak vücudumuz için elzem niasin içeriði açýsýndan piliç ve hindi eti çok önemlidir. Niasin, kansere ve genetik (DNA) diðer hasarlara karþý savunma geliþtiren özel bir B vitamini türüdür.

9. Saðlýklý bir doku geliþimi için faydalý
Piliç ve hindi eti ciðerinin içeriðindeki B2 vitaminleri sayesinde deri problemlerinizi hýzlý bir þekilde azaltacaðýný ve kuru ve hasara uðrayan derinizi iyileþtirir. Aðýzda çýkan aftlardan, genellikle kýþ aylarýndaki dudak çatlamalarýndan ve kuruyan cildinizden þikâyetçiyseniz faydasýný hýzlý bir þekilde görebilirsiniz.

10. Kemik erimesini önler
Ýleri yaþlara yaklaþýyor ve osteoporoz ve artrisit gibi kemik erimesi ve eklem iltihabý rahatsýzlýklarýndan þikayet ediyorsanýz, içerdiði proteinin etkisi ile piliç ve hindi eti yiyerek kemik erimesine karþý önlem alabilirsiniz.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen