ARA

Mucize Sebze: Kuþkonmaz

Mucize Sebze: Kuþkonmaz Kuþkonmaz çok alýþkýn olmadýðýmýz, fakat aslýnda günlük beslenmemizin içerisinde olmasý gereken harika bir sebzedir.


Yaklaþýk 5000 yýl once Mýsýrda yetiþtirilmiþ olan kuþkonmazýn yüzlerce farklý çeþidi vardýr.
Kuþkonmazýn en yaygýn çeþidi yeþil iken; daha nadir bulunan beyaz ve mor kuþkonmaz da yenilebilir çeþitlerindendir.
Yeþil kuþkonmaz öncelikli olarak antioksidan ve folik asit yönünden zengin ve ayrýca iyi bir C Vitamini ve K vitamin kaynaðýdýr.
5 çubuk Kuþkonmaz: 25 kkalori enerji içerir. Yani çok besleyici olmasýnýn yaný sýra çok da hafiftir, kilo verme diyetlerinde rahatlýkla tüketilebilir.
Glisemik indeksinin düþük, posa içeriðinin yüksek olmasýndan dolayý kan þekeri düzeylerini kontrol etmeye yardýmcý olan kuþkonmaz, diyabet hastalarý için oldukça yararlýdýr. Tüm bu faydalý özelliklerinden dolayý þeker hastalarý kuþkonmazý düzenli olarak tüketmelidir. Ýyi bir antioksidan kaynaðýdýr ve kanser, katarakt ve diðer göz sorunlarýný önlemeye yardýmcý olabilir.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen